ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a condamnat miercuri așa-numitele „zone libere de LGBT” create în Polonia prin rezoluții ale autorităților locale din această țară.
În rezoluția adoptată miercuri cu 463 de voturi pentru, 107 împotrivă și 105 abțineri miercuri, eurodeputații își exprimă îngrijorarea profundă pentru numărul tot mai mare de atacuri asupra persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale (LGBTI) din UE de către state, funcționari ai statului, guverne naționale și locale, precum și de către politicieni. Exemple recente includ declarații homofobe în timpul campaniei pentru referendumul pentru familie din România și discursuri ale urii care vizează persoane LGBTI în contextul alegerilor din Estonia, Spania, Marea Britanie, Ungaria și Polonia, arartă documentul PE.

„Parlamentul European solicită autorităților poloneze să condamne aceste acte și să anuleze toate rezoluțiile care atacă drepturile LGBT'”, se arată într-o declarație a Parlamentului European, care a adoptat la rândul său o rezoluție prin care cere anularea deciziilor privind crearea acelor zone libere de membri ai comunității LGBT în Polonia.

Rezoluții privind astfel de „zone libere de LGBT” au fost adoptate de peste 80 de administrații locale poloneze, precizează declarația Parlamentului European, adăugând că prin respectivele rezoluții „guvernele locale sunt îndemnate să se abțină de la orice acțiune de încurajare a toleranței față de persoanele LGBT și să evite acordarea de asistență financiară ONG-urilor care militează pentru promovarea egalității de drepturi'”.

Comisarul polonez pentru drepturile omului, Adam Bodnar, a înaintat luna aceasta plângeri în justiție împotrivă creării acelor zone.

În rezoluția sa, Parlamentul European se arată îngrijorat și de „atacurile” împotriva comunității LGBT din partea unor oficiali din unele state membre ale UE, precum și din partea unor guverne naționale sau administrații locale.
 
Conform desfășurătorului dezbaterilor din PE, unul dintre cei care au pledat cauza comunității LGBT a fost europarlamentarul român Nicu Ștefănuță, din partea PLUS-USR, membru al Renew Europe.

Reamintim că în primăvară, mai multe orașe din Polonia au decis să se declare „libere de LGBT”, adoptând declarații prin care se respinge răspândirea „ideologiei LGBT” în case, școli și la locul de muncă.