În timp ce episoadele de tremurat ale cancelarului german continuă, un celebru cotidian german vorbește despre „cenzură” în ceea ce o privește pe Angela Merkel. Bild, cel mai mai citit ziar din Germania, a adus în discuție vineri „cenzura” din cadrul partidului conservator CDU al cancelarului german, Angela Merkel, cu privire la episoadele de tremurat inexplicabile care au făcut înconjurul lumii.

Pe site-ul său, ziarul a comentat faptul că Uniunea Creștin-Democrată (CDU) se poartă „de parcă Angela Merkel nu a avut niciodată trei episoade de tremurat”.
În timp ce presa germană și internațională își pune întrebări legate de starea de sănătate a cancelarului, jurnalul puternicului grup de presă Axel Springer a dezvăluit că aceste incidente sunt „un subiect tabu” în rândul CDU.

Partidul pe care Angela Merkel l-a condus până în decembrie nu consideră necesar să le includă în revista presei trimisă în fiecare dimineață tuturor responsabililor săi.

Aceste „misterioase crize de tremurat”, după cum scrie Bild, sunt, totuși, „subiectul numărul unu din presa germană”.

 Angela Merkel, care va împlini 65 de ani în câteva zile, a stat, joi, așezată în timpul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, la o zi după ce tremurase în mod vizibil în public, pentru a treia oară în ultimele trei săptămâni.

Cancelarul, la putere de 14 ani, a dat asigurări miercuri că se simte „foarte bine”.
 
Potrivit Bild, Angela Merkel a efectuat controale medicale aprofundate, în special de sânge, după un prim incident în prezența președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pe care ea l-a pus pe seama unei deshidratări legate de căldura puternică de la acel moment de la Berlin.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews