Autoritățile poloneze investighează compania suedeză IKEA după ce sucursala locală a concediat un angajat din cauza vederilor sale despre un eveniment ce urmărea să promoveze cultura homosexualității în interiorul companiei, informează Bloomberg.

Fostul angajat al IKEA a povestit pentru TVP pentru că a refuzat să retragă un comentariu critic postat pe rețeaua internă a companiei în timpul unui eveniment de promovare a homosexualității. El a precizat că mesajul său conținea inclusiv mesaje biblice.

„Am fost zdruncinat, am fost angajat să vând mobilă, dar sunt Catolic și acestea (homosexualitatea - n.r.) nu sunt valorile mele”, a spus el.

În replică, Katarzyna Broniarek șefa comunicării de la Ikea Retail a spus Ikea promovează o cultură „a libertății de idei, a toleranței și a respectului pentru fiecare angajat dar compania trebuie să reacționeze atunci când vede riscul încălcării demnității pentru alți angajați”.

Într-o declarație publică, IKEA a precizat că „Angajatul a folosit citate din Vechiul Testament despre moarte și sânge în contextul soartei care îi așteaptă pe homosexuals. Mai mulți angajați îngrijorați s-au adresat departamentului de Resurse Umane”.

Ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro, a declarat că episodul acesta demonstrează cum companiile străine din Polonia îi discriminează pe cei care nu le împărtășesc valorile, relatează Bloomberg. Patryk Jaki, un membru al Partidului Lege și Justiție - de guvernământ -, și fost adjunct al lui Ziobro, a anunțat că îi va oferi asistență juridică angajatului și a cerut un boicot împotriva IKEA dacă se demonstrează că retailerul îi discriminează pe catolici.

IKEA și-a deschis primul magazin în Polonia în 1991.
 
Un episod asemănător a avut loc în Australia, acolo unde rugbistul Israel Folau a fost concediat de Federația Națională din cauza citatelor biblice despre homosexuali publicate pe rețelele de socializare. 
 
În România, IKEA finanțează programe pentru îmbunătățirea vieții „femeilor transgender” din București, promovând implicit teoria gender.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews