ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski a afirmat că țara sa va obstrucționa afacerile europene și "va juca dur" la Bruxelles, după alegerea lui Donald Tusk pentru un nou mandat la conducerea Consiliului European, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

„Trebuie spus deschis: politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei”, a declarat șeful diplomației de la Varșovia.
 
Tabloidul Super Express a publicat sâmbătă comentarii ale lui Waszczykowski, ca reacție la votul liderilor Uniunii Europene pentru polonezul Tusk, care a fost contestat de țara sa de origine.

Potrivit ministrului de externe, Polonia va continua să participe la lucrările Consiliului European, pe care nu îl poate boicota: „Trebuie să fim conștienți că putem fi înșelați în orice moment", a explicat el. „Evident, trebuie să reducem drastic nivelul încrederii noastre în UE. De asemenea, să începem să ducem o politică negativă”,  a mai spus Waszczykowski.

Reuters notează că majoritatea societății poloneze este în favoarea apartenenței la UE. Polonia este cel mai mare beneficiar al fondurilor europene dintre cele 28 de state membre ale Uniunii.