ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul sănătății din Polonia a anunțat marți dimineață că țara va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, transmite Reuters. Polonia se adaugă astfel pe lista unor țări precum Cehia și Slovacia care au anunțat că repornesc, treptat, economia paralizată de măsurile restrictive.

Ministrul sănătății polonez a anunțat marți dimineață că Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, transmite Reuters.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului de la Varșovia a spus că în prima etapă vor fi ridicate restricțiile impuse magazinelor.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiți pentru a ajuta pacienții cu COVID-19 sanguină, potrivit thenews.pl.

Medicii polonezi consideră că plasma sanguină provenind de la acești donatori poate accelera recuperarea pacienților cu COVID-19 și reduce gravitatea simptomelor lor.

Centrele de hematologie regionale din Polonia vor putea colecta plasma începând cu finalul săptămânii în curs, a informat postul de radio public polonez.

Până luni seara, 6.934 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Polonia, dintre care 245 de cazuri fatale. Peste 400 de pacienți s-au vindecat complet.