ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cehia devine primul stat în care viața se reîntoarce treptat la cea de dinainte de pandemie. Este urmata de Slovacia, unde fabrica Kia a reînceput construcția de mașini, oprită pe 23 martie. Reluarea lucrului de face cu respectarea măsurilor de distanțare socială și niciun muncitor nu intră în fabrică înainte de a i se lua temperatura, scrie Mediafax.
 
Ministrul slovac al Economiei, Richard Sulik, a criticat măsurile luate de guvern pentru a preveni răspândirea COVID-19, susținând că această luptă s-a transformat într-un fetiș și că ”nebunia” trebuie să înceteze.

‘‘Nu ne ruinăm economia din cauza a 800 de cazuri de gripă în fiecare zi, dar facem asta din cauza a 500 persoane infectate cu coronavirusul. Blocaje în trafic lungi de câțiva kilometri se formează în Slovacia pe autostrăzi care de obicei sunt pe jumătate goale. Închidem zeci de mii de mici afaceri și guvernul nu este în stare să contribuie măcar la chiria lor”, a subliniat Sulik.

El a explicat că orele de dezbateri din interiorul guvernului slovac nu au putut să împiedice măsurile respective. ”Este o nebunie și aceasta trebuie să înceteze. Din păcate, nu pot să îl prind la telefon pe premier”, a adăugat ministrul slovac al economiei.