ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Un scandal uriaș de pedofilie din Lituania, marcat de o serie de morți mai mult sau mai puțin misterioase, se răspândește și în Statele Unite. Aici, fostul judecător Neringa Venckiene a fost arestat la începutul lunii februarie 2018.  Magistratul a  jucat un rol-cheie în aducerea în atenția publicului a cazului de pedofilie în care au fost implicați mai mulți oficiali lituanieni, de la judecători până la politicieni. Autoritățile lituaniene vor însă cu orice preț să împiedice expunerea cercului de pedofili, solicitând extrădarea magistratului.

Neringa Venckiene, fosta judecătoare lituaniană care a dezvăluit o serie de cazuri de pedofilie din cercurile înalte din Lituania, este la un pas de a fi extrădată din Statele Unite în țara sa pentru judecare, în mijlocul unei serii de acuzații încrucișate.  Trimiterea sa în Lituania ar echivala cu o condamnare la pedeapsa cu moartea, consideră fostul magistrat, informează Chicago.suntimes.


Venckiene a fost un personaj central într-un scandal uriaș care a a împărțit Lituania în două în perioada 200-2009, înainte de fuga ei în SUA, la Chicago în 2013, înainte ca procurorii lituanieni să o pună sub acuzare. Fosta judecătoare este privită de unii lituanieni ca o adevărată eroină pentru că a expus cea mai mare rețea de pedofilie din Lituania, în timp ce alții susțin că a manipulat cazul în favoarea fratelui ei.

Guvernul lituanian a acuzat-o că a fabricat procese de pedofilie, după ce a denunțat uciderea fratelui ei,  deja celebrul Drasius Kedys, devenit erou internațional pentru că a decis să răzbune violarea fetiței sale de 4 ani de un grup de oameni protejați de sistemul corupt din Lituania. „Acuzațiile reprezintă o persecuție politică”, a declarat Neringa referindu-se la acuzațiile care l-au determinat pe judecătorul american să refuze luna trecută blocarea extrădării în Lituania a fostului magistrat.

Deși Neringa Venckiene a spus, în apărarea sa, că nu dorește să fie extrădată în Lituania pentru că acolo riscă să fie ucisă, pentru că a expus rețeaua de pedofilie, autoritățile americane au afirmat că tratatul cu Lituania îi obligă să o extrădeze, potrivit DW.

„Nu au nici un motiv să mă aducă înapoi, ci vor să mă omoare", a spus Venckiene.

În justificarea aprobării extrădării judecătorului, instanța federală din Chicago a arătat: „Această instanță trebuie să respecte dreptul suveran al națiunilor de a adopta și de a pune în aplicare propriile legi împotriva criminalității”.  Judecătorul american Virginia Kendall a mai precizat că lituanianca nu a furnizat dovezi suficiente pentru ca instanța să anuleze ordinul de extrădare.

Fosta judecătoare și fratele său, eroul lituanian Drasius Kedys, au fost cei care au dezvăluit în 2008 că judecătorul Jonas Furmanavicius din Vilnius și un cunoscut politician au violat-o pe micuța Deimantela.

Fetița și-a rugat tatăl, în custodia căruia se afla din 2006, să nu o mai ducă în vizită la mama ei, Laima Stankūnaite.  I-a spus că de fiecare dată când  ajungea la casa mamei, acolo era și un anumit individ, Andrius, care o atingea, o mângâia și o supunea la acte greu de descris. Din povestirile micuței era clar că totul se petrecea cu acordul mamei. Și că acel Andrius, însoțit de alți doi, Jonas și Aidas, o luau uneori pe fetiță și o duceau într-un hotel. Iar mama primea în schimb bani. 4000 de euro pe lună, pentru că fetița își vizita mama la finele fiecarei săptămâni.
Drasius Kedys a încercat să dea grupul de pedofili pe mâna justiției. Fără niciun rezultat. Justiția litiuanianp a refuzat orice plângre civilă a lui Kedys. Mai mult, procurorul Lituaniei nu a găsit potrivită interogarea lui Jonas Furmanavičius, unul dintre pedofili, judecător la un tribunal din Vilnius, dar a găsit de cuviință să îl critice pe Drasius Kedys pentru că, în dispererea lui,  a publicat pe internet un filmuleț cu tot ceea ce povestea micuța Diemantela și că a trimis scrisori la sute de parlamentari.

După aproape un an în care a încercat să găsească măcar un singur om al legii dispus să îl asculte și să facă dreptate, Draysus a hotărât că justiția se face și pe cont propriu. Și a pus mâna pe armă. Pe 5 octombrie 2008,  l-a împușcat pe judecătorul Furmanavičius, care îi violase fetița. L-a excutat scurt, cu trei gloanțe în organele genitale și unul în cap. Apoi a mers la sora fostei soții criminale, și a împușcat-o și pe ea. Andrius Usas, politicianul de care vorbea fetița, a scăpat. Drasius a mers însă la sediul partidului acestuia și la sediul Oficilui Protecției Copilului, din Vilnius, unde a detonat bombe.
După ce i-a ucis pe cei care i-au molestat fiica, Drasyus s-a făcut nevăzut. Dat în urmărire generală, Keyds a devenit un adevărat erou pe rețelele de socializare Facebook și YouTube, unde sute de mii de fani din întreaga lume i-au oferit sprijinul.

În aprilie 2010, el a fost găsit mort într-o casă din apropiere de Kaunas. Cauzele oficiale ale morții s-au schimbat de pe-o zi pe alta. A murit de frig, s-a înecat cu propria vomă, a ingerat o substanță nocivă. 
În 2012, aceeași justiție criminală a decis ca fiica lui Kedys să fie  reîncredințată mamei degenerate și pedofilă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews