ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși a raportat că în regiunea Cernăuți aflată acum în Ucraina, „reprezentanți înarmați ai Bisericii Ortodoxe care ține de Zelenski l-au lovit pe starețul Bisericii Ortodoxe Ucrainene care ținea de Patriarhia Moscovei, preotul Serafim Dumitrovici”.

„La 20 mai 2023, în regiunea Cernăuți, reprezentanți înarmați ai OCU l-au bătut pe starețul așezământului Sfânta Înălțare din satul Ryngach, preotul Serafim Dumitrovici”, se arată într-un mesaj difuzat pe Facebook și pe Telegram.

Se mai notează faptul că ultima dată preotul a fost văzut „însângerat” în urmă cu câteva ore și este imposibil de găsit în acest moment.

Anterior, Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că de la începutul anului 2022 până în februarie 2023, în Ucraina au fost preluate aproximativ 300 de locații ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene, evenimente însoțite de ciocniri, bătăi ale enoriașilor și ale clerului, „cu oameni înarmați care iau adesea parte la confiscarea bisericilor.”

Vedeți și AU RĂMAS FĂRĂ BISERICI. Consiliul Regional Cernăuți a votat interzicerea activității organizațiilor religioase care au legături cu Rusia. Măsura afectează direct românii care mergeau la bisericile lor ce țineau de Patriarhia Moscovei, acum închise