ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron este criticat dur pentru comentariile pe care le-a făcut despre femeile africane și fertilitatea lor, informează New York Times.

Sute de mămici din Franța s-au declarat ofensate de declarațiile din septembrie ale liderului francez, care a sugerat în septembrie la o întâlnire a unei fundații a lui Bill Gates că femeile educate nu ar alege să facă mulți copii.

„Întotdeauna am zis: Prezentați-mi o femeie care a decis, fiind perfect educată, să aibă șapte, opt sau nouă copii. Vă rog să-mi prezentați o tânără care a decis să părăsească școala la 10 ani, pentru a se mărita la 112”, a declarat el atunci, citat de The Guardian.

Declarațiile sale au fost primite negativ de către femei din toată lumea, acestea folosind hashtagul #postcardsforMacron, pentru a pune poze pe net cu familiile lor.

Rețeaua twitter din Franța era dominată de acest hashtag, existând peste 20.000 de postări pe subiect în ultimele două zile.

Aceasta nu este prima ocazie cu care Macron dă de înțeles că dorește reducerea populației planetei, în special a Africii. În iulie 2017, Macron a spus că e mare problemă ca femeile africane au „șapte sau opt copii”. Ulterior, a spus că doar a sugerat că femeile din Africa nu au această alegere.

Prezența lui Macron la întâlnirea fundației lui Bill Gates, un alt avocat celebru al reducerii populației planetei, nu poate fi doar o coincidență.
 
Emmanuel Macron nu are copii.