ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de la Stanford care a contestat dogma lockdown-urilor a avertizat că „în sfera academică, libertatea a murit” și că toți cei care au contestat narațiunea oficială a regimului se confruntă acum cu „un mediu de lucru foarte ostil”.

Dr. Jay Bhattacharya, unul dintre autorii Declarației de la Barrington, în care mii de oameni de știință au cerut aplicarea unei politici axate pe dobândirea imunității colective, pledând împotriva blocajelor, a avertizat că „atunci când adopți o poziție care este în contradicție cu dogmatismul științific, viața ta devine un iad.” 

 
Într-un interviu pentru Fox News, Bhattacharya a spus că „Premisa de bază este că, dacă nu ai protecție și libertate academică în cazurile dificile, atunci când un membru al facultății exprimă o idee nepopulară în rândul altor facultăți – facultate sau chiar administrație puternică... Dacă nu o protejează în acest caz, atunci nu ai deloc libertate academică.”

Bhattacharya și mii de alți academicieni și oameni de știință au fost inițial denigrați pentru că au contestat măsura lockdown-urilor, dar de atunci s-a confirmat ceea ce au spus ei, ieșind la iveală efectele negative în plan social și medical ale lockdown-urilor.

 
Cu privire la Declarația de la Barrington, Bhattacharya a spus: „Scopul documentului de o pagină a fost de a informa publicul că nu a existat un consens științific în favoarea blocărilor, că, de fapt, mulți epidemiologi, medici, mulți alți oameni de seamă nu au fost de acord cu [această măsură].”

Profesorul s-a referit apoi la modul în care susținătorii Declarației au fost înlăturați sistematic din discuții și dezbateri.

„Dacă Stanford ar fi fost cu adevărat dedicată principiului libertății academice, ar fi făcut eforturi pentru a se asigura că există dezbateri și discuții, seminarii, în care aceste idei să fie discutate în cadrul facultății”, a subliniat el, adăugând că „puterea a înlocuit ideea de adevăr ca principiu călăuzitor.”

„Așadar, cineva precum Tony Fauci spune, fără nicio notă de ironie, că, dacă puneți la îndoială ceea ce spune el, nu puneți la îndoială un om, ci știința însăși”, a mai spus Bhattacharya, adăugând: „Acesta este un exercițiu de putere brută, în care el se erijează efectiv într-un «papă» al științei, mai degrabă decât să existe o dorință reală de a afla adevărul.”

„Au încercat sistematic să creeze impresia că toată lumea este de acord cu ideile lor despre politica privitoare la COVID, când, de fapt, a existat un dezacord profund în rândul oamenilor de știință și al epidemiologilor cu privire la strategia corectă”, a afirmat profesorul.

De asemenea, Bhattacharya a cerut noului proprietar Twitter, Elon Musk, să „dea la iveală regimul guvernamental de cenzură”.

Comentariile lui Bhattacharya vin în contextul în care o nouă analiză a datelor federale și de stat a dezvăluit că, pentru prima dată, majoritatea americanilor care au murit de COVID au fost cel puțin parțial vaccinați.

„58% din decesele cauzate de coronavirus în august au fost în rândul persoanelor vaccinate sau stimulate”, a relatat Washington Post într-un articol intitulat „Covid nu mai este în principal o pandemie a celor nevaccinați”.