ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a efectuat miercuri o vizită surpriză în orașul Izium, recent eliberat de trupele Kievului.

În mod surprinzător (sau nu) geaca pe care a purtat-o Zelenski avea pe mâneca dreaptă o emblemă cu cap de mort.

Ecusonul purtat de Zelenski amintește frapant de simbolul trupelor SS: Totenkopfverbande, care se ocupau, între altele, de paza lagărelor morții.

Acest detaliu nu face decât să dea apă la moară Kremlinului, care susține că unul dintre principalele scopuri ale „operațiunii speciale” este „denazificarea Ucrainei”.

Este greu de crezut că Zelenski a ajuns să poarte jacheta cu cap de mort dintr-o greșeală de protocol a Kievului. Mai degrabă, este vorba de un gest asumat.

O amenințare directă la adresa Rusiei, dar și o sfidare care demonstrează că nici măcar teme, altădată sensibile extreme de sensibile pentru Occident, precum Nazismul și Fascismul, nu pot submina sprijinul acordat regimului de la Kiev.

Simbolurile naziste pe care le poartă trupele și soldații ucraineni au constituit subiecte de presă o scurtă perioadă de timp. Până când au dispărut cu totul, semn că se dorește cu orice preț ascunderea de opinia publică a acestor detalii jenante.