ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Curții Supreme de Justiție din SUA naște reacții dintre cele mai vehemente în Statele Unite. După senatorul Ted Cruz, un alt candidat la președinția Americii se revoltă.

Fostul guvernator al statului Arkansas, Mike Huckabee, a remis o declarație de presă în care a precizat că nu se va "supune unei curți imperiale" și deciziei sale de a face legal mariajul homosexual în toate cele 50 de state.

"Nu voi achiesa unei curți imperiale, așa cum nici părinții noștri fondatori nu s-au supus Monarhiei Britanice. Trebuie să rezistăm și să respingem tirania judiciară, nu să ne retragem", a afirmat el, citat de USA Today.

Mai mult, acesta a spus că decizia este "irațională și neconstituțională".

"Această decizie irațională și neconstituțională de a respinge dorința cetățenilor din peste 30 de state se va dovedi una din cele mai dezastruoase din istoria curții. Singurul lucru mai rău decât această decizie greșită și falimentară ar fi ca președintele și Congresul să capituleze în fața acestui act neconstituțional, tiranic", a spus Huckabee.

Candidatul la președinția SUA a pus la îndoială autoritatea Curții Supreme de Justiție.

"Această curte nu poate să abroge legile naturii și ale lui Dumnezeu asupra mariajului, așa cum nu poate să schimbe legea gravitației. Sub Constituția noastră, Curtea nu poate emite legi. Dacă va fi acceptată de Congres și de Președinte, această decizie va fi o lovitură serioasă libertății religioase, care este nucleul Primului Amendament", a conchis el.