ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul ucrainean de Externe s-a adresat poporului german cerându-i să accepte o viață cu lipsuri și greutăți pentru a ajuta astfel Ucraina în războiul cu Rusia.

Într-un interviu acordat Bild, ziarul german cu cel mai mare tiraj, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a explicat că este în interesul Germaniei ca nemții să suporte aceste sacrificii.

Kuleba a spus:

„Uneori este mai bine să ajuți pe altcineva și să înduri o scurtă (!) perioadă de privațiuni decât să stai acasă, la televizor, și să nu faci nimic, până când problema îți va bate la ușă.”

Ministrul a adăugat:

„Dați-ne tot ce avem nevoie și vom stăvili Rusia, și o vom înfrânge în Ucraina astfel încât să nu ajungă vreodată să vă bată la ușă.”

Kuleba i-a acuzat pe cei din Germania care i-au fost favorabili lui Putin că sunt „în parte responsabili de acest război” și a spus că „animalele se comportă mai bine ca rușii”.

Acum câteva zile, o investigație foarte serioasă realizată de ziarul francez Le Monde a confirmat că înregistrările cu prizonieri ruși torturați și împușcați în genunchi de soldați ucraineni suntautentice.

Ceea ce înseamnă că „animalele” nu sunt doar de o singură parte.

Prin interviul din Bild, Kievul își păstrează tonul înțepat și agresiv față de Germania.

Ucraina a refuzat să îl primească pe președintele Frank-Walter Steimeier la Kiev, afront care l-a determinat pe cancelarul Olof Scholz să își anuleze propria vizită.

Relațiile germano-ucrainene s-au degradat până acolo încât ambasadorul ucrainean la Berlin l-a numit pe cancelarul Scholz „leberwurst ofensat”, deși guvernul acestuia a trimis armament regimului Zelenski.

Noile pretenții ale Kievului față de Germania vin după ce această țară, alături de celelalte șase membre ale G7, a condamnat Rusia pentru că ar fi instituit o blocadă asupra porturilor ucrainene, împiedicând astfel ca milioane de tone de alimente să ajungă în Occident.

Într-o declarație comună a G7 se arată:

„Războiul de agresiune neprovocat și premeditat al Rusiei a agravat perspectivele economice mondiale cu o foarte mare creștere a prețurilor la alimente, carburanți și energie.”

Și mai departe:

„Combinat cu blocarea de către Rusia a căilor de ieșire a cerealelor ucrainene, lumea este acum confruntată cu o agravare a stării de insecuritate alimentară și de malnutriție.”