ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie, deși condusă de un guvern pretins conservator, este una dintre țările cele mai „progresiste” din Occident, iar demiterea lui Boris Johnson nu pare să schimbe lucrurile.

La sfârșitul anului trecut, Ministerul Apărării al Majestății Sale anunța că vrea să dubleze procentajul de femei înrolate în toate forțele armate, fie ele terestre, aeriene sau navale.

Dar acesta nu este singurul obiectiv de „diversitate” din armată, fiecare comandament stabilindu-și propriile ținte.

În tentativa de a atinge un astfel de obiectiv, Royal Air Force nu mai angajează bărbați albi.

Totuși, potrivit unei relatări a Sky News, mai multe voci importante din armată au criticat acest elan progresist, deoarece ar aduce prejudicii capacității operaționale a Marii Britanii, într-un moment în care Rusia și China amenință tot mai mult ordinea occidentală.

Mai mult, Marea Britanie este, după Statele Unite, țara cea mai implicată în sprijinirea militară a regimului de la Kiev în fața Rusiei.

O sursă RAF din tabăra care se opune acestor măsuri progresiste a declarat pentru Sky:

„Suntem cu toții favorabili diversității și dorim să vedem o mai bună reprezentare în toate serviciile, dar... nivelurile de ambiție pentru obiectivele etnice... sunt absolut nebunești.”

Ea a adăugat că „nu există o bază științifică sau culturală” pentru aceste obiective speciale”.

Conducerea RAF este hotărâtă „treacă și peste necesitățile operaționale ale forțelor aeriene pentru a atinge obiectivele de diversitate”, a declarat o altă sursă citată de Sky.

Șeful Statului Major al forțelor armate britanice, amiralul Tony Radakin, insista recent că nevoia de diversitate nu este ceva „wokefullness” („progresist”), ci o încercare de a combate „nenorocirea” („woefulness”) unei armate care este „prea albă”.

„Nenorocirea că sunt prea puține femei. Nenorocirea de a nu reflecta diversitatea etnică, religioasă și cognitivă a țării.”

Pe de altă parte, liderul Brexit Nigel Farage a criticat cu asprime progresismul forțelor aeriene. El a scris pe Twitter:

„RAF pare să fie preocupată mai mult de cotele de diversitate decât de apărarea țării. Trebuie să schimbăm această situație aberantă.”

Nu doar aviația militară este victima progresismului, ci și cea civilă. Reprezentanții mai multor companii aeriene au tras semnalul de alarmă că angajările – inclusiv în rândul piloților și al personalulu navigant – țin seama în primul rând de criteriul diversității, nu de cel al competenței.

Când un pilot este angajat pentru culoarea pielii, nu pentru abilitățile sale de a pilota avionul și a-și duce pasagerii în siguranță la destinație, marile catastrofe sunt doar o chestiune de timp.