ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Rusia a blocat accesul la mai multe pagini de internet care promovează ceea ce autoritățile consideră a fi un protest anti-guvernamental ilegal, programat duminică în sau în apropierea Pieței Roșii din Moscova.

Protestul va avea loc cu un an înainte de o alegerile prezidențiale din Rusia și la o săptămână după cel mai mare protest anti-guvernamental din ultimii ani încheiat cu peste 700 de arestări, între care și arestarea liderului opoziției ruse Alexei Navalnâi, scrie Reuters.

Organizatorii demonstrației de duminică se descriu drept „oameni tineri și studenți obișnuiți de la Moscova” și spun că nu au nicio legătură cu Navalnâi, care ispășește o pedeapsă cu închisoarea de 15 zile pentru rolul său în organizarea protestelor din 26 martie.

Până vineri după-amiază, aproximativ 2.000 de persoane s-au înscris online pentru a participa la protestul despre care autoritățile afirmă că este ilegal, deoarece inițiatorii săi nu au cerut permisiunea pentru organizarea sa sau nu căzut de acord cu acestea în legătură cu locația sau momentul în care are loc demonstrația.   

O copie a unei scrisori a biroului procurorului general către autoritatea de reglementare a comunicațiilor, Roskomnadzor, a fost publicată online vineri, în care se cere blocarea accesului la cinci pagini de internet, despre care se afirmă că fac apel la „dezordine” și „activități extremiste”.

Trei din cele cinci pagini de internet au fost blocate vineri după-amiază, anunță sursa citată.