ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia susține că racheta care a căzut, duminică, la deschiderea summitul G7, într-un bloc de apartamente din Kiev (foto) a fost, de fapt, o rachetă ucraineană, transmite ȘtiripeSurse după o relatare BBC.

Ministerul rus al Apărării anunță că a tras patru rachete de ”înaltă precizie” care au vizat o fabrică care produce muniții pentru sistemele ucrainene de lansare cu rachete multiple. De asemenea, Moscova susține că toate cele patru rachete au lovit acea țintă.

„Regimul de la Kiev a încercat să intercepteze rachete rusești de înaltă precizie prin mijloacele de apărare aeriană desfășurate în oraș. Echipajele sistemelor de apărare aeriană de tip S-300 și Buk-M1 ucraineană au lansat peste 10 rachete de apărare aeriană”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

”Din cauza lipsei de interoperabilitate între rampele de lansare ale sistemelor de apărare aeriană și instalațiile electronice desfășurate în zone rezidențiale, două rachete de apărare aeriană de tip S-300 au fost interceptate de sistemele Buk ucrainene”, se mai arată în comunicat.

Una dintre rachetele de apărare aeriană interceptate „a căzut probabil pe o clădire rezidențială”, se mai precizează în comunicatul preluat de sursele citate.

Ucraina susține că rachetele rusești au fost lansate din bombardierele Tupolev peste Marea Caspică, de la aproximativ 1.450 kilometri depărtare de Kiev. Nu a existat niciun răspuns imediat din partea Ucrainei la ultimele afirmații ale Rusiei.

Citiți și ȘtiripeSurse: Atacul asupra Kievului a picat perfect - Ucraina cere mai multe arme și sancțiuni la adresa Rusiei la summitul G7. Prima măsură: EMBARGO pe aurul rusesc