ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul care se ocupă de cazul lui James Younger, băiețelul de șapte ani pe care mama sa încearcă să-l transforme în fetiță prin castrare chimică via tranziție „gender”,  a decis ieri că ambii părinți vor decide împreună în ceea ce privește hotărârile medicale ce se vor lua în numele micuțului, informează Life Site News.

Judecătoara Kim Cooks a mai stabilit că ambii părinți vor fi obligați să nu mai emită declarații presei pe acest subiect. Astfel, siteul „Salvați-l pe James”, ce fusese deschis pentru ajutorarea tatălului în cauza de a-și salva băiețelul, va fi închis, precizează sursa citată.

Mama băiatului, Anne Georgulas (care este și medic) a înscris copilul la școală ca fată sub numele de Luna, dar acesta a dat mai multe semne că nu-și dorește să fie transformat. Astfel, într-un video care a apărut online, acesta spune clar că „mama spune că sunt fată”, iar prieteni ai tatălui au mărturisit public că băiatul se referă la el însuși ca „James”.

În timpul procesului, mama a recunoscut că nu este mama biologică a lui James, el și fratele său Jude fiind aduși pe lume în urma fertilizării in-vitro cu material genetic al altei femei. Cu toate astea, femeia a cerut Curții ca tatălui să-i fie interzis să i se mai adreseze băiatului cu numele real, James!
 
Decizia judecătoarei vine după ce Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a anunțat că instituțiile de protecție a copilului vor verifica starea micuțului James.

În altă ordine de idei, cazul a ajuns național, iar publicația de extremă stânga, Washington Post se referă la băiat pe numele „Luna”, scrie Breitbart.