ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o reacție rapidă la decizia Curții Penale Internaționale privind crimele de război din Israel și Palestina, Uniunea Europeană a anunțat prin vocea șeful diplomației europene, Josep Borrell. că ia act de decizia procurorului CPI privind mandatele de arestare pentru liderii Israelului și Hamas și solicită tuturor țărilor să o pună în aplicare. Inclusiv României.

„Iau notă de decizia procurorului CPI de a solicita mandate de arestare în prima cameră preliminară a Curții Penale Internaționale (CPI) împotriva lui Yahya Sinwar, Mohammed Deif, Ismail Haniya, Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant.”, a anunțat Borrell azi noapte pe site-ul lui Elon Misk, X, fostul Twitter progresist.

„CPI, ca instituție internațională independentă, urmează să judece cele mai grave crime conform dreptului internațional. Toate statele care ratifică statutul CPI sunt obligate să respecte deciziile instanței., a mai adăgat  Borrell.

Marți, șeful diplomației europene scrisese:

În #Gaza, 31 din 36 de spitale au fost avariate sau distruse de la începutul războiului.

Atacurile împotriva lucrătorilor din domeniul sănătății, a spitalelor și a ambulanțelor îi privează pe oameni de tratamente care le pot salva viața: trebuie să înceteze.”

FOTO de arhivă ilustrativă de la un protest israelian anti-Netanyahu:

 

Citiți și Procurorul-șef al Curții Penale Internaționale susține că este supus la presiuni politice - "Mi s-a spus că această Curte este construită doar pentru Africa și pentru huligani ca Putin” - VIDEO

Postările pe X: