ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi drame ies la lumină după masacrul comis duminică într-o biserică din Texas.Joann Ward a dat dovadă de sacrificiul suprem, acoperindu-și cu prețul vieții cei patru copii cu care asista la slujba din biserica carnagiului din SUA.
 
Joann Ward asista la slujbă cu cei patru copiii ai ei, Brooke (5 ani), Ryland (5 ani), Emily (7 ani) și Rhianna (9 ani), scrie New York Post.

În momentul în care gloanțele au început să șuiere în biserică, femeia l-a trântit la pământ pe fiul ei, Ryland, iar apoi le-a acoperit pe fiicele ei.

Din păcate, Joann și două dintre fiicele sale, Brooke și Emily, au murit în urma atacului comis de fostul caporal Devin Kelley.

Fiul acesteia, Ryland, a fost împușcat de cinci ori, dar a supraviețuit, dar este în stare gravă, la fel și Rhianna.

Rhianna a fost cea care a povestit actul de curaj al mamei sale.

„Nu am fost împușcată pentru că mama ne-a acoperit pe mine, și pe Emily, Ryland și Brooke”, a povestit fata.

Masacrul de duminică este cel mai sângeros din istoria acestui stat din sudul SUA și unul dintre cele mai sângeroase din istoria modernă a SUA.

Tatăl lor, Chris, rămăsese acasă pentru că lucrase cu o noapte înainte, iar fratele său l-a a trezit pentru a-i da vesetea devastatoare.

„Au atacat biserica. Toată lumea a fost împușcată”, i-a spus Michael Ward fratelui său, potrivit lui Buzzfeed.

Cei doi frați au mers imediat la biserică și au început să transporte cadavrele. 

Presa americană a mai relatat că cele 26 de victime ale lui Devin Patrick Kelley aveau vârste cuprinse între 18 luni și 77 de ani. Printre cei 26 de morți se numără opt persoane membre ale aceleiași familii, dintre care o femeie însărcinată în cinci luni și trei dintre copiii săi. Fiica pastorului, în vârstă de 14 ani, a fost de asemenea ucisă.

Noul masacru a avut loc la doar cinci săptămâni de la cel din Las Vegas, cel mai sângeros atac comis vreodată în Statele Unite, cu 58 de morți, care a relansat dezbaterea asupra reglementării dreptului de a purta arme de foc. Potrivit publicației Boston Globe, anul acesta au avut loc 307 incidente similare în Statele Unite, soldate cu cel puțin patru morți.