ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salman Rushdie este conectat la aparate, după ce a fost înjunghiat vineri în gât și în abdomen, în timp ce participa la un eveniment literar.

Plin de sânge, Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost transportat la spital cu avionul și a suferit o intervenție chirurgicală, scrie AP News.

Agentul său, Andrew Wylie, a declarat că scriitorul respiră cu ajutorul unui ventilator artificial, are ficatul afectat, mai mulți nervi secționați la braț și un ochi pe care riscă să îl piardă.

Poliția l-a identificat pe agresor ca fiind Hadi Matar, în vârstă de 42 de ani, din Fairview, New Jersey.

Motivul atacului nu este clar, a declarat șeful poliției, Eugene Stanisszewski.

El nu a oferit explicații nici în legătură cu uluitoarea breșă de securitate care a permis ca agresorul să urce nestingherit pe scenă și să îl lovească în repetate rânduri cu cuțitul pe Rushdie/

După ce Salman Rushdie a publicat faimosul său roman, „Versetele satanice”, ayatollahul Khomeini al Iranului a dat în 1989 un decret religios („fartwa”) de condamnare la moarte a scriitorului, deoarece cartea a fost considerată o blasfemie la adresa Profetului Mahomed și a Coranului.

După 10 ani, în 1999, regimul de la Teheran a pus pe capul lui Rushdie și o recompensă de 3 milioane de dolari.

Atât decretul cât și recompensa au rămas în vigoare până azi, iar scriitorul trăia ascuns, probabil la New York.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews