ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitură de proporții pentru Nicolas Sarkozy, care vrea să candideze iar la președinția Franței. Un om de afaceri franco-libanez a declarat că i-ar fi dat acestuia trei valize care conțineau 5 milioane de euro cash de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi.

Banii ar fi fost livrați în 2006-2007, când Sarkozy își pregătea campania pentru alegerile prezidențiale, scrie Reuters.

Afaceristul Ziad Takieddine spune i-a dat banii direct lui Sarkozy și directorului sau de campanie, Claude Gueant. Banii veneau de la un om de încredere al lui Gaddafi, șeful de la acel moment al serviciilor secrete libiene, Abdullah Senussi.

Sarkozy a fost președinte al Franței în perioada 2007 - 2012. Acum, el se află în campanie electorală internă în Partidul Republicanii pentru a deveni candidatul partidului la prezidențialele de anul viitor.

În acest caz este deschisă o investigație încă din 2013.