Lovitură de proporții pentru Nicolas Sarkozy, care vrea să candideze iar la președinția Franței. Un om de afaceri franco-libanez a declarat că i-ar fi dat acestuia trei valize care conțineau 5 milioane de euro cash de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi.

Banii ar fi fost livrați în 2006-2007, când Sarkozy își pregătea campania pentru alegerile prezidențiale, scrie Reuters.

Afaceristul Ziad Takieddine spune i-a dat banii direct lui Sarkozy și directorului sau de campanie, Claude Gueant. Banii veneau de la un om de încredere al lui Gaddafi, șeful de la acel moment al serviciilor secrete libiene, Abdullah Senussi.

Sarkozy a fost președinte al Franței în perioada 2007 - 2012. Acum, el se află în campanie electorală internă în Partidul Republicanii pentru a deveni candidatul partidului la prezidențialele de anul viitor.

În acest caz este deschisă o investigație încă din 2013.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews