ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța a anunțat, joi, că își rechemă ambasadorul din Italia pentru „consultări”, relatează Europe 1. Decizia vine după ce Parisul îl  avertizase pe vicepremierul italian Luigi Di Maio să nu interfereze în politicile interne ale țării, după ce acesta s-a întâlnit cu liderii mișcării antiguvernamentale „vestele Galbene„ din Franța, relatează site-ul postului BBC.

„Aceasă nouă provocare este inacceptabilă între țările vecini și partenerii UE”, a afirmat Ministerul francez de Externe. 

Luigi Di Maio s-a întâlnit marți cu doi dintre liderii mișcării antiguvernamentale „Vestele Galbene”. Politicianul italian a postat pe Twitter o poză cu el și cu liderii Christophe Chalençon și Ingrid Levavasseur, cu următorul comentariu: ”Vântul schimbării bate în Alpi”.

Relațiile între Franța și Italia au devenit tensionate încă de când formațiunile politice italiene Mișcarea Cinci Stele (M5S) și Liga au preluat puterea în iunie 2018.
 
 Acest  incident vine după ce, luna trecută, ambasadorul italian la Paris a fost convocat, ca urmare  a unor declarații făcute de Di Maio, în care denunța Franța pentru continuarea „colonizării” în Africa.

Rechemarea ambasadorului francez din Italia este o măsură care nu a mai fost întâlnită din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie RT.