ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 25.10/14:55 Compania Johnson & Johnson a transmis că produsele companiei sunt sigure și că este vorba de retragerea unui singur lot de produse, distribuit doar în Statele Unite.

„Pudra pentru bebeluși Johnson’s nu conține arsenic. Johnson & Johnson monitorizează și testează talcul întrebuințat pentru o serie de metale grele pentru a se asigura că nu există niciun nivel al acestora care ar putea fi dăunător. Siguranța produsului Johnson’s pudră pentru bebeluși este susținută de zeci de ani de dovezi clinice și studii științifice realizate de experți medicali din întreaga lume. Siguranța persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritară pentru noi și am decis retragerea voluntară a unui singur lot din produsul Johnson’s pudră pentru bebeluși dintr-o precauție considerabilă. A se nota faptul că acest lot a fost distribuit doar în Statele Unite ale Americii. În paralel, realizăm o investigație riguroasă și detaliată în această privință și colaborăm cu Administrația Alimentelor și Medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) pentru a determina integritatea mostrei testate și validitatea rezultatelor testelor. Pe parcursul ultimilor 40 de ani, rezultatele a mii de teste confirmă în mod repetat faptul că produsele noastre pe bază de talc adresate consumatorilor nu conțin azbest și dorim să soluționăm această situație cât mai curând posibil. De 133 de ani, angajamentul Johnson & Johnson este să pună pe primul plan nevoile și starea de bine a oamenilor care folosesc produsele noastre și vom face acest lucru în continuare”, sună declarația companiei, trimisă pe adresa siteului ActiveNews.ro.

Știrea inițială

95% din alimentele pentru bebeluși Johnson & Johnson testate în laborator conțineau urme a cel puțin unul din patru metale grele, arată un studiu al Healthy Babies Bright Futures. În plus, Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu azbest. 
 
Este doar ultimul scandal care lovește numele companiei, după ce, în urmă cu câteva luni, șamponul său a fost verificat în India, iar rezultatele au scos la iveală contminarea acestuia cu o substanță cancerigenă numită formaldeh.
 
Studiul realizat de organizația Healthy Babies Bright Futures a constatat că 95% din mâncarea pentru bebeluși testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuți pentru dinți, conțineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu și mercur, scrie news.ro.

Studiul a fost publicat cu o zi înainte ca Johnson & Johnson să anunțe că începe o rechemare voluntară a pudrei pentru bebeluși, „dintr-un exces de precauție”.
 
Cercetătorii au testat atât branduri de nișă cât și branduri disponibile pe scară largă, cum este Gerber, potrivit căruia raportul „ar putea să provoace fără motiv îngrijorare în legătură cu siguranța copiilor”.

Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului, între alte consecințe pentru sănătate, potrivit Healthy Babies Bright Futures.

Și alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluși, cum este unul din 2017, care a identificat prezența plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluși.