ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Johnson & Johnson (J&J) trebuie să plătească despăgubiri de 8 miliarde de dolari unui tânăr căruia i-au crescut sânii în urma folosirii medicamentului Risperdal, produs de companie, pentru că nu l-a avertizat în privința efectelor secundare, a decis un juriu din Philadelphia, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Verdictul dat de juriu în favoarea lui Nicholas Murray este primul într-o serie de mii de cazuri privind acordarea de despăgubiri legate de medicamentul Risperdal care așteaptă să fie judecate.

”Acest juriu, așa cum au procedat alte jurii în alte litigii, a impus încă o dată daune punitive unei companii care acordă mai multă importanță profitului în detrimentul siguranței și al pacienților. Johnson & Johnson și filiala sa Janssen au ales miliardele în detrimentul copiilor”, au afirmat avocații lui, Tom Kline și Jason Itkin, potrivit sursei citate.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a aprobat medicamentul la sfârșitul anului 1993, pentru tratarea schizofreniei și episoadelor de manii bipolare la adulți.

Reclamanții afirmă că J&J nu i-a avertizat de riscul creșterii sânilor la bărbați din cauza administrării Risperdal și că producătorul farmaceutic a comercializat medicamentul pentru copii, deși nu era aprobat în acest sens.

În 2015, un juriu i-a acordat lui Murray 1,75 de milioane de dolari, considerând că J&J a dat dovadă de neglijență pentru că nu a avertizat că există riscul de ginecomastie (creșterea volumului sânilor la bărbați).