ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că sporirea gradului de securitate în școli va fi prioritatea de vârf a administrației sale.

Miercuri, 17 persoane au fost împușcate mortal la un liceu din Florida, iar alte 14 au fost rănite.

„Dragi compatrioți americani, vorbesc astăzi în fața unei națiuni îndurerate”, a afirmat Donald Trump joi seara, condamnând atacul din Florida.

„Întreaga noastră națiune, cu o singură inimă grea, se roagă pentru victime și pentru familiile acestora. Pentru fiecare părinte, profesor și copil, este vorba de un eveniment dureros, dar suntem aici lângă dumneavoastră, pentru orice aveți nevoie, vom face tot ce se poate pentru ameliorarea durerilor. Suntem cu toții o singură familie americană unită, astfel că suferința dumneavoastră este și a noastră", a spus Donald Trump.

„Niciun copil, niciun profesor nu ar trebui să fie niciodată în pericol într-o școală americană. Niciun părinte nu ar trebui să se teamă pentru copiii săi atunci când își ia rămas-bun de la ei dimineața", a continuat Donald Trump, precizând că „siguranța în școli reprezintă principala prioritate", fără însă a anunța măsuri concrete pentru evitarea atacurilor armate.

Pe fondul criticilor privind legislația care permite achiziționarea armelor de foc, Trump a afirmat că autorul atacului are "probleme psihice".

BBC amintește că suspectul, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a fost inculpat pentru 17 capete de acuzare de omor cu premeditare.