ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa Direcției de Sănătate Publică Dolj a avut un rezultat pozitiv la testul COVID, la 3 zile după rapelul vaccinului, anunță Adevărul.
 
Femeii i-a fost administrată a doua doză de vaccin pe data de 26 ianuarie. La câteva zile însă, a avut simptome, s-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv. Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Dolj a fost confirmată pozitiv la trei zile după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin. 

Atât femeia, cât și soțul acesteia, au făcut rapelul pe data de 26 ianuarie, însă, la doar câteva zile bărbatul a început să se simtă rău.
 
Avea temperatură și alte simptome specifice infectării cu COVID-19. Împreună și-au făcut testul PCR și au ieșit pozitivi. În acest moment, cei doi se află în izolare la domiciliu.
 
Specialiștii din Ministerul Sănătății au făcut precizări că astfel de situații pot să apară. „Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eșec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular”, se arată pe site-ul Guvernului României.

Așa cum ActiveNews informa ieri, congresmanul demmocrat Stephen Lync a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a primit ambele doze de vaccin Pfizer. Aceasta a devenit prima persoană confirmată pozitiv după rapelul la vaccin, iar infectarea sa ar fi avut loc la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden.