ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protejarea culturii creștine este principala prioritate pentru Ungaria și Rusia deopotrivă, a declarat duminică șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, la postul public Kossuth Radio, citat de MTI, potrivit Agerpres.

Ungaria a cooperat cu Rusia pentru a proteja comunitățile creștine, a menționat Szijjarto, apreciind că este vorba despre o chestiune „internațională și politică foarte serioasă și tensionată". 

Ambele țări au mobilizat resurse importante pentru a asigura această protecție, a adăugat el.
 
Până în prezent, Ungaria a finanțat construcția unei școli și reconstrucția bisericilor și a clădirilor demolate și a sprijinit spitalele și comunitățile catolice din Siria, Irak, Iordania și Liban.

Referindu-se la recenta vizită efectuată de președintele rus Vladimir Putin la Budapesta, Szijjarto a declarat că cele două țări au căzut de acord să reconstruiască în comun o mănăstire în Siria și să finanțeze tot în comun o mare brutărie pentru a furniza pâine unui oraș întreg. 

Pe un alt subiect, Szijjarto a afirmat că rezervele de gaz ale Ungariei sunt la capacitate maximă și că țara sa se află într-o „poziție confortabilă„ pentru a începe negocieri pe tema livrărilor de gaz pentru următorul sezon rece.