ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arabia Saudită va trimite avioane de luptă în Turcia, la baza Incirlik( sudul țării)  pentru a lupta împotriva Statului Islamic, a anunțat Ministrul turc de externe, Mevlu Cavusoglu.

"Oficialii saudiți au venit și au făcut recunoașterea bazei. În acest moment, nu este clar câte avioane vor sosi", a adăugat Cavusoglu.

Această mișcare de turpe face parte din efortul coaliției conduse de SUA pentru a învinge ISIS, a  mai spus oficialul turc. Incirlik este un nod cheie în eforturile coaliției anti-Daesh condusă de SUA.

Ministrul de externe turc a mai spus că Turcia și Arabia Saudită ar putea lansa o operațiune terestră împotriva teroriștilor din Siria.

"Dacă există o strategie ( împotriva Statului Islamic ) atunci Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră", a spus șeful diplomației de la Ankara.

Aceste anunțuri vin pe fondul discuțiile dintre marile puteri privind încetarea temporară a focului în Siria, pentru a permite reluarea negocierilor de pace dintre guvernul sirian și opoziție. 

Damascul a anunțat deja că armata siriană este pregătită să lupte împotriva unei eventuale invazii turco-saudite.