ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Ceva e tot mai putred în America, pe măsură ce curg dovezi privind modul în care s-a pus la cale fraudarea alegerilor prezidențiale. Dacă mărturiile poștașilor privind directivele primite de a antedata buletine de vot nu au fost suficiente și nici listele cu morții care ai votat, bomba a venit odată cu informațiile privind erorile soft-ului de votare. Soft care băgat zeci de mii de voturi, din state-cheie, pentru democratul Biden, deși erau pentru Trump. Dominion Voting Systems Inc. este unul dintre cei trei furnizori de echipamente de vot care controlează 88% din piața SUA și al cărui soft a dat „erorile” pro Biden. Compania Dominion are însă și legături bine sudate cu familia democraților Clinton și cu cel mai mare dușman al lui Trump, Nancy Pelosy. Peste 30 de state din SUA folosesc acest sistem.

O „eroare” raportată în soft-ul echipamentului Dominion Voting Systems a făcut ca, la alegerile din SUA, din districtul Antrim, din statul Michigan, câștiga la mustață de democratul Joe Biden, 6.000 de voturi pentru republicani să ajungă la  democrați. Grefierul districtului a sesizat problema și se pare că ar fi fost corectată. Dar probleme similare cu softul Dominions au fost raportate în Georgia.

„Grefierul districtului a ieșit și a spus că soft-ul de numprare a voturilor a greșit și a provocat un calcul greșit al voturilor”, a spus Laura Cox, președinta comitetului republican dib Michigan, Laura Cox. „Districtul Antrim a trebuit să numere manual toate buletinele de vot. Și toate aceste districte care utilizează acest software trebuie să-și examineze rezultatele pentru discrepanțe similare”.

Soft-ul celor de la Dominion Democracy Suite, companiei din Denver, a fost utilizat marți în 69 de districte din Michigan, scrie Worldtribune, care prezintă legăturile dintre compania care deține softul cu buba și democrați.

Dominion Voting Systems Inc. este unul dintre cei trei furnizori de echipamente de vot care controlează 88% din piața SUA.

În timpul unei audieri din Congres, în luna  ianuarie, John Poulos, CEO al Dominion Voting Systems, a confirmat că mașinile pe care le produce compania includ componente din China, susținînd că problema furnizorilor străini nu este ceva neobișnuit pentru industria echipamentelor de vot.
„Din câte știm, pentru mai multe dintre aceste componente nu există nicio opțiune pentru ca ele să fie fabricate in Statele Unite”, a spus Poulos.

Analiștii integrității alegerilor s-au arătat preocupați, nu doar acum, de ceea ce este cunoscut sub numele de „securitatea lanțului de aprovizionare și manipularea echipamentelor electorale în timpul producției”.

Soft-ul Dominion Voting Systems este folosit și în Pennsylvania, Georgia, Wisconsin, Nevada, Minnesota și în districtul Maricopa, Arizona.

Cel mai interesant aspect legat de Dominion Voting Systems ține de legăturile companiei cu democrați proeminenți, inclusiv cu președintele Camerei, Nancy Pelosi, dar  și cu soții Bill și Hillary Clinton.

Bloomberg dezvăluia anul trecut în aprilie că Dominion Voting Systems a angajat o firmă de lobby care are printre membri un  fost asistent al lui Nancy Pelosi. Este vorba de firma de lobby Brownstein Farber Hyatt & Schreck, iar Nadeam Elshami, fostul șef de cabinet al lui Pelosi, este unul dintre lobbyiștii săi. De asemenea, 60% din acțiuni sunt deținute de soțul senatoarei democrate  Dianne Goldman Berman Feinstein, Richard Blum.

În 2014, compania Dominion a fost listată de Washington Post ca donatoare  cu sume între 25.001 și 50.000 de dolari către Fundația Clinton.

În districtul Oakland, Michigan, o problemă într-un alt sistem a schimbat peste 1.200 de voturi republicane către un candidat democrat. Republicanul Adam Kochenderfer  a fost dat ca perdant. Dar, după depistarea erorii și după ce voturile au fost atribuite în mod corespunzător, Kochenderfer a trecut de la pierderea cu 100 de voturi la câștigarea cu peste 1.100. 
 
Dar ceea ce doresc să știe observatorii este de ce ambele erori din Michigan au schimbat voturile republicanilor către democrat, în ciuda faptului că apăreau în diferite sisteme de bază.

Senatorul Ed McBroom (Michigan) a anunțat vineri că o audiere comună a comitetelor de supraveghere a Senatului și Camerei Reprezentanților statului va avea loc sâmbătă „ca parte a unui efort legislativ pentru a asigura integritatea alegerilor noastre de stat”.

În luna mai, site-ul WorldTribune scria despre suspiciuni de fraudă electorală în alegerile din aprilie, din Coreea de Sud, care au făcut ca partidul președintelui de stânga Moon Jae-In, extrem de nepopular, să căștige. O atenție deosebită a fost acordată „unui nou domeniu al fraudelor digitale care implică mașini de numărare a voturilor, hardware și software pentru computer și echipamente de telecomunicații ale rețelei de informații Huawei”, a remarcat Tara O de la Centrul de Cercetări din Asia de Est.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews