ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat recent arată că italienii susțin în procent covârșitor decizia ministrului de Interne, Matteo Salvini, de a bloca nava Aquarius să intre în porturile italiene, în pofida criticilor internaționale.
 
Sondajul, realizat de un institut de sondare a opiniei publice codndus de Alessandro Amadori, arată că 80% dintre italieni sprijină politica lui Salvini, care a fost extrem de contestată de alte guverne europene și de mass-media, informează Affaritaliani.

„Datele sunt foarte clare: 30% dintre italieni au o poziție foarte fermă și ar dori ca toți imigranții să fie refuzați”, a precizat Amadori. „Pe de altă parte, 50% dintre cei chestionați ar dori ca migranții să fie acceptați doar parțial și mai ales după o evaluare mai atentă decât în prezent. Doar 20% dintre italieni au afirmat că doresc să fie primiți toți imigranții”, a adăugat el.

Aceste date vin să sprijine poziția lui Salvini, care a promis că va fi mult mai dur în ceea ce privește politica primirii migranților în Italia și a amenințat cu deportarea a 500 000 de imigranți ilegali din peninsulă. 

Decizia noului guvern italian de a bloca intrarea navei Aquarius, cu peste 600 de migranțila bord, în porturile italiene, este prima măsură majoră împotriva migrației în masă a lui Salvini. Și, în timp ce publicul italian aprobă această mișcare, liderii occidentali, în frunte cu președintele Macron, au pus la zid autoritățile italiene, iscându-se un conflict diplomatic Roma-Paris.

Președintele francez Emmanuel Macron a denunțat „cinismul și iresponsabilitatea guvernului italian”. În replică, premierul italian Giuseppe Conte i-a transmis:„Italia nu poate accepta lecții ipocrite de la țări care preferă să ignore imigranții”.