Controlul asupra orașul antic Palmira din Siria se schimbă în mod repetat între jihadiștii din Statul Islamic și armata siriană care beneficiază de suportul Rusiei. După ce la începutul zilei, teroriștii păreau să fi preluat controlul asupra orașului, forțele armate siriene și ruse au reatac puternic și i-a obligat pe aceștia să se refugieze în afara orașului, conform BBC.

Informațiile privind reluarea controlului asupra orașului Palmira au fost confirmate de oficiali ruși Ministrul rus de Interne a spus că a demarat 64 de atacuri în cadrul operațiunilor, iar mai mult de 300 de combatanți ai Statului Islamic au fost uciși.

Jihadiștii, însă, încă păstrează contigente importante în jurul orașului și situația va mai evolua în orele ce urmează până când una din cele două părți concurente vor putea prelua controlul deplin.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.