ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu avertizează că purtarea măștilor pentru a preveni răspândirea COVID-19 nu este doar ineficientă, ci și un pericol pentru sănătatea indivizilor, dat fiind că purtarea lor pare să ducă la o creștere a ratelor de infectare, informează LifeSiteNews.

Primary Doctor Medical Journal, un site medical online, fără legături cu mediul de  afaceri sau cu anumite interese politice, a publicat un studiu în patru părți cu privire la utilizarea măștilor în legătură cu COVID-19.
 
Studiul este intitulat „Măști, siguranță falsă și pericole reale”.
 
Partea finală a studiului disponibil integral AICI, care detaliază „mecanismele propuse prin care măștile cresc riscul de COVID-19”,  este scrisă de Colleen Huber, medic naturopat și medic oncolog naturopat (FNORI), specializat în problemele măștilor anti-Covid. 
 
Descoperirile lui Huber, care au fost deja supuse unei evaluări inter pares și revizuite în consecință, arată că obligativitatea purtării măștii, implementată în întreaga lume încă din 2020 „nu a dus la reduceri ale incidenței COVID-19, așa cum a fost detectat de lanțul pozitiv de polimerază a testelor de reacție (PCR), între națiuni sau state americane. ”

Ca urmare a descoperirilor sale, Huber a scris că măștile „sunt, prin urmare, un posibil factor de risc pentru infecția cu SARS-CoV-2 și  de creșeterea incidenței cazurilor de îmbolnăvire”.
 
De fapt, spune studiul, statele care nu au impus purtarea măștii au avut, în general, mai puține cazuri de COVID-19.

Referindu-se la rezultatele din mai multe state americane, dar și din alte țări, Huber a remarcat că cazurile de virus „au crescut mai des decât au scăzut după „decizia guvernelor de a impune purtarea măștilor în statele respective”.
 
În șapte țări (Israel, Peru, Filipine, Spania, Franța, Ungaria și Argentina), mășitile obligatorii nu au avut „niciun impact” în ceea ce privește scăderea infectărilor sau spitalizările.

Cu toate acestea, în următoarele trei luni, toate cele șapte țări au arătat o creștere a cazurilor, la fel și în  cazul unor state din SUA. Numai Mississippi și New York au înregistrat scăderi ale infecțiilor”.

„Niciuna dintre jurisdicțiile examinate nu a înregistrat o incidență scăzută a COVID-19 după introducerea purtării măștii, cu excepția a două care au început deja o coborâre bruscă în cazurile de COVID-19 cu doar cîteva săptămâni mai devreme.”
 
 
Huber a avertizat că măștile nu numai că nu sunt de ajutor în răspândirea infecției, ci  chiar repezintă un risc pentru sănătate.
 
Un studiu din 2020 realizat de Universitatea Duke din Carolina de Nord a constatat că picăturile respiratorii cad mai repede la pământ și, prin urmare, e mai puțin probabil să ajungă la cineva, atunci când acea persoană nu poartă o mască. Acest lucru s-a datorat „rețelei anumitor măști” care împarte picăturile respiratorii mai mari și mai grele în fragmente mai mici și mai ușoare, „mai predispuse să rămână în aer mai mult timp”. Cu rezultate ca acestea, Universitatea Duke a declarat că măștile din stofă sunt „contraproductive”.
 
Huber a menționat și pericolul hipercapniei (acumularea de dioxid de carbon), deoarece s-a constatat că dioxidul de carbon crește după doar „30 de secunde” de purtare a măștii.