Noi violențe au izbucnit în acest week-end în orașul suedez Trollhattan, polițiștii suedezi fiind atacați de o bandă de tineri înarmați cu pietre și petarde.

A fost haos pe străzile orașului suedez Trollhattan, cartierul Kronogården, duminică seara, o bandă formată din aproximativ 20-30 de tineri s-au revoltat. Având asupra lor pietre și petarde, tinerii au atacat o stație de autobuz, devastând-o. Polițiștii au încercat să-i oprească, însă gașca de tineri a început să îi atace cu pietrele din dotare, făcând praf mașina polițiștilor, a relatat ziarul  Nyheter Idag, citat de breitbart.com.
 
Unul dintre martori a povestit că înainte ca polițiștii și gardienii din zonă să fie atacați a auzit două explozii puternice.
 
Polițiștii spun că au fost chemați la fața locului de un apel telefonic, prin care erau anunțați că mai mulți tineri fac probleme. Situația a scăpat de sub control în momentul în care hoarda de tineri a început să arunce cu petarde în stația de autobuz. Haosul a durat timp de trei ore, dar polițiștii au reușit să reinstaleze ordinea. Nu au existat răniți și nu a fost reținut niciunul dintre tinerii implicați în aceste violențe.

Incidentul vine la doar o lună de la ciocnirile violente din suburbia Rinkeby, din nordul capitalei suedeze, Stockholm, când, la fel, mai mulți tineri au s-au luat la bătaie cu poliția și au incendiat mai multe mașini. Proprietarul unui magazin din apropiere a fost atacat când a încercat să-și apere proprietatea.

Această suburbie a capitalei suedeze este numită și „Micul Mogadiscio” din pricina numărului mare de imigranți care locuiesc aici, în special cei de origine somaleză, și de unde, afirmă autoritățile, sunt recrutați oameni pentru organizații jihadiste precum Al-Shabaab. Motivul revoltei din Rinkeby a fost același ca cel care au dus la revoltele masive ale imigranților din suburbiile Parisului,  în 2005: arestarea unui tânăr suspect de crimă.

Orașul Trollhattan are, de asemenea, suburbii locuite de imigranți, supranumite de presă și „no go zone” pentru faptul că poliția cu greu poate interveni pentru a-și face datoria.
 
În ianuarie 2016, la puțin timp după ce presa a dezvăluit actele de hărțuire sexuală a femeilor din Koln, din noaptea de Anul Nou, un ziar suedez a scos la lumină că fapte similare, comise de imigranți au avut loc la trecerea dintre ani și la Stockholm. Mai multe femei au fost molestate de imigranți de origine afgană, însă, după cum a relatat mai apoi The Guardian, poliția a preferat să mușamalizeze totul.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews