ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania de căi ferate din Suedia a introdus biletele de tren sub formă de microcip împlântat sub piele, pentru început doar angajaților săi.

Conducerea companiei crede că microcipurile vor avea succes la cei care merg des cu trenul, care pot astfel să uite de grija biletelor pentru totdeauna. Este vorba de aceeași tehnologie folosită la plățile fără contact sau cu telefonul mobil.

Este relativ neclar cum anume vor fi folosite, ce fel de informație va fi transferată de pe aceste cipuri și unde va ajunge această informație.

Tot în Suedia, 150 de oameni care folosesc un spațiu comun de birouri au asemenea implanturi pentru a deschide ușile și a accesa echipamentele de birou. Cu ajutorul microcipului instalat sub piele, angajații pot deschide uși, așa cum ar face cu o cheie sau cu un card de acces. De asemenea, pot să folosească imprimantele din incinta spațiului de lucru și pot chiar să folosească implantul pe post de card de credit, astfel încât să-și cumpere diverse de la cantină.