ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sylvie Goulard, candidată din partea Franței pentru un post de comisar european, a fost respinsă joi de europarlamentari, cu 29 de voturi pentru și 82 de voturi împotrivă.

Goulard, nominalizată de președintele francez Emmanuel Macron, urma să primească în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen portofoliul pieței interne, care include economia digitală, politica industrială a Uniunii Europene și noul directorat pentru industria de apărare și spațială.

Ea a fost audiată joi a doua oară de comisiile Piața Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) și Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), după ce la audierea din 2 octombrie nu a primit aviz favorabil.

Candidatura sa fost contestată din cauza investigațiilor aflate în desfășurarea împotriva ei de justiția franceză și de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat.

Lui Sylvie Goulard i se reproșează și activitatea pe care a desfășurat-o timp de trei ani pentru un think-tank american, Institutul Berggruen, de la care a încasat peste 10.000 de euro pe lună în timp ce era de asemenea eurodeputat.