ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvoltatorul clădirii care s-a prăbușit în timpul cutremurului de sâmbătă în orașul sudic Tainan din Taiwan, provocând moartea a cel puțin 39 de persoane, a fost arestat sub suspiciunea de omor prin imprudență, după ce procurorii emiseseră un mandat pe numele lui, a declarat marți un oficial guvernamental citat de Reuters, potrivit Agerpres.

După cutremur au fost formulate mai multe întrebări asupra calității construcției și în special a calității materialelor utilizate.

Liu Shih-chung, secretar general adjunct al administrației din Tainan, a declarat că un mandat de arestare fusese emis pe numele lui Lin Ming-hui, dezvoltatorul Wei-guan Golden Dragon Building, și ale altor două persoane.

Martorii cu care Reuters a discutat la locul dezastrului au văzut cutii de ulei de gătit în cavitățile din ziduri expuse în urma cutremurului, în timp ce media din Taiwan a relatat despre prezența polistirenului în bârnele de susținere, în amestec cu cimentul.

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 04.00 (20.00 GMT vineri), la începutul sărbătorii Anului nou lunar, majoritatea morților înregistrându-se în blocul Wei-guan Golden Dragon Building din Tainan, în timp ce alte două persoane au murit în alte părți ale orașului.

Eforturile de salvare s-au concentrat asupra dărâmăturilor blocului de 17 etaje, în care 100 de persoane sunt date dispărute și se crede că ar fi îngropate sub moloz.