ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvoltatorul clădirii care s-a prăbușit în timpul cutremurului de sâmbătă în orașul sudic Tainan din Taiwan, provocând moartea a cel puțin 39 de persoane, a fost arestat sub suspiciunea de omor prin imprudență, după ce procurorii emiseseră un mandat pe numele lui, a declarat marți un oficial guvernamental citat de Reuters, potrivit Agerpres.

După cutremur au fost formulate mai multe întrebări asupra calității construcției și în special a calității materialelor utilizate.

Liu Shih-chung, secretar general adjunct al administrației din Tainan, a declarat că un mandat de arestare fusese emis pe numele lui Lin Ming-hui, dezvoltatorul Wei-guan Golden Dragon Building, și ale altor două persoane.

Martorii cu care Reuters a discutat la locul dezastrului au văzut cutii de ulei de gătit în cavitățile din ziduri expuse în urma cutremurului, în timp ce media din Taiwan a relatat despre prezența polistirenului în bârnele de susținere, în amestec cu cimentul.

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 04.00 (20.00 GMT vineri), la începutul sărbătorii Anului nou lunar, majoritatea morților înregistrându-se în blocul Wei-guan Golden Dragon Building din Tainan, în timp ce alte două persoane au murit în alte părți ale orașului.

Eforturile de salvare s-au concentrat asupra dărâmăturilor blocului de 17 etaje, în care 100 de persoane sunt date dispărute și se crede că ar fi îngropate sub moloz.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews