Descinderi ale forțelor de ordine ucrainene, la trei biserici ortodoxe afiliate Patriarhiei Moscovei, tensionează și mai mult relațiile deja încordate dintre Kiev și Moscova.

Luni, 3 decembrie, trei biserici ortodoxe afiliate Patriarhiei Moscovei, precum și domiciliile preoților, în partea central-nordică a Ucrainei, au fost percheziționate pe fondul celui mai nou conflict dintre Kiev și Moscova
 
Aceste percheziții intervin la trei zile după cele efectuate în cadrul unei anchete similare la reședința conducătorului canonic al unei importante mănăstiri ortodoxe din Kiev, mitropolitul Pavlo, care face parte din aceeași Biserică, scrie Agerpres.
 
„Poliția și agenți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au efectuat percheziții în opt locații, printre care două locuințe (…) aparținând mai multor dioceze ale acestei confesiuni. Aceste proceduri au fost efectuate în cadrul unei anchete judiciare pentru „încălcarea egalității cetățenilor” în funcție de „convingerea lor religioasă”. „Nimeni nu a fost arestat”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a poliției regionale, Alla Vașcenko, citată de Agerpres. 
Ei au primit ordinul de a confisca tot ce privește Biserica noastră”, a comentat mitropolitul Vissarion, un demnitar al acestei confesiuni din regiunea Jitomir. Kievul și Moscova se află în cel mai grav conflict al lor din ultimii mulți ani, după sechestrarea a trei nave militare ucrainene de către Rusia în Marea Neagră, săptămâna trecută. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews