ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Descinderi ale forțelor de ordine ucrainene, la trei biserici ortodoxe afiliate Patriarhiei Moscovei, tensionează și mai mult relațiile deja încordate dintre Kiev și Moscova.

Luni, 3 decembrie, trei biserici ortodoxe afiliate Patriarhiei Moscovei, precum și domiciliile preoților, în partea central-nordică a Ucrainei, au fost percheziționate pe fondul celui mai nou conflict dintre Kiev și Moscova
 
Aceste percheziții intervin la trei zile după cele efectuate în cadrul unei anchete similare la reședința conducătorului canonic al unei importante mănăstiri ortodoxe din Kiev, mitropolitul Pavlo, care face parte din aceeași Biserică, scrie Agerpres.
 
„Poliția și agenți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au efectuat percheziții în opt locații, printre care două locuințe (…) aparținând mai multor dioceze ale acestei confesiuni. Aceste proceduri au fost efectuate în cadrul unei anchete judiciare pentru „încălcarea egalității cetățenilor” în funcție de „convingerea lor religioasă”. „Nimeni nu a fost arestat”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a poliției regionale, Alla Vașcenko, citată de Agerpres. 
Ei au primit ordinul de a confisca tot ce privește Biserica noastră”, a comentat mitropolitul Vissarion, un demnitar al acestei confesiuni din regiunea Jitomir. Kievul și Moscova se află în cel mai grav conflict al lor din ultimii mulți ani, după sechestrarea a trei nave militare ucrainene de către Rusia în Marea Neagră, săptămâna trecută.