ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie s-a produs, cu câteva ore în urmă, pe o mare stradă pietonală, Istiklal Street, aflată în partea europeană a orașului Istanbul, informează mass-media din Turcia, citată de Fracetvinfo.

Există cel puțin patru morți și 20 de răniți. Conform CNN din Turcia, este vorba de un atentat sinucigaș. Fotografiile și clipurile video postate pe Internet descriu scenele de panică din Istiklal Avenue, o arteră comercială și turistică extrem de circulată. 
 
Potrivit agenției Dogan, mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.


Explozia „a lovit un centru comercial situat în mijlocul bulevardului", transmite corespundentul i-Tele aflat la fața locului. „Perimetrul este complet închis de forțele de securitate."



Acum mai puțin de o săptămână, un atac asupra capitalei Ankara a făcut 37 de victime. Grupul kurd TAK a revendicat acțiunea, afirmând că este răzbunare pentru operațiunile militare împotriva minorității kurde.

Luna trecută, un atac cu bombă asupra unui convoi militar în Ankara a ucis 28 de persoane și rănit alte câteva zeci.

În octombrie 2015 , mai mult de 100 de persoane au fost ucise într-o dublu atac sinucigaș cu bombă la un miting de pace al kurzilor, desfășurat în Ankara.

Atât așa-zisul Stat Islamic, cât și militanții kurzii și-au asumat răspunderea pentru recentele atacuri din Turcia.