ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brexit-ul nu va avea efect de domino. Ba din contră, statele rămase vor fi mai atașate ca oricând de blocul comunitar. Cel puțin așa crede președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, convins că nicio altă țară nu va părăsi blocul comunitar. Și asta pentru că, spune el, Brexitul le va face să înțeleagă că ieșirea din UE nu este o opțiune bună.

Întrebat de jurnaliștii de la Bild dacă și alte state membre vor urma exemplul Marii Britanii de a părăsi Uniunea, Juncker, autorul planului Europei cu două viteze a răspuns:  „Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toți să înțeleagă că nu merită să plece”. Și a adăugat: „Dimpotrivă, statele membre rămase se vor îndrăgosti din nou unele de altele și își vor reînnoi jurămintele față de Uniunea Europeană”, informează Agerpres.

De asemenea, a precizat președintele Comisiei Europene, Marea Britanie va trebui să se obișnuiască să fie tratată ca o țară care nu mai este membră. „Să fii membru pe jumătate și să alegi doar ce-ți convine nu este posibil. În Europa, mănânci ce ai pe masă sau nu te așezi la masă”, a adăugat el.