ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a reduce condițiile disperate din taberele de refugați de pe insulele grecești, Uniunea Europeană oferă migranților câte 2.000 de euro de persoană pentru a se întoarce acasă.

UE a decis să mărească suma de cinci ori față de cea oferită în mod obișnuit migranților pentru a-i ajuta să-și reînceapă viața în țările de origine, proces care face parte din programele desfășurate de Organizația Internațională pentru Migrație a Organizației Națiunilor Unite.

Această ofertă este valabilă doar pentru o lună, deoarece UE este de părere că prelungirea programului pe termen nedefinit va atrage mai mulți migranți în Europa. Însă, oferta nu este valabilă în cazul refugiaților care nu au o casă unde să locuiască, încercând, astfel, să îi motiveze pe migranții care caută standarde de viață mai bune să părăsească insulele.

„Refugiații nu se vor întoarce, bineînțeles, nu se pot întoarce, dar migranții economici care poate știu că nu vor primi un răspuns pozitiv de acordare a azilului ar putea fi interesați să plece”, a declarat Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri interne.

Mii de migranți s-au adunat în ultimele zile la frontiera dintre Turcia și Grecia după decizia președintelui Recep Tayyip Erdogan de a deschide porțile Turciei spre Occident.

 
Turcia a încheiat în urmă cu 4 ani un tratat de 6 miliarde de euro cu Uniunea Europeană, și s-a angajat să oprească valurile de refugiați să intre în Europa, contra ajutorului financiar.
 
Autoritățile de la Ankara au acuzat ulterior UE că nu și-a respectat partea din înțelegere și Erdogan a amenințat constant că va deschide granițele pentru migranți dacă țara sa nu va primi ajutor internațional. Ankara dorește însă acum mai mulți bani și amenință, în continuare, că nu va închide granițele.