ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alfie Evans a murit la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, în primele ore ale dimineții de sâmbătă, la 101 de ore după ce doctorii l-au deconectat de la aparate iar justiția britanică a refuzat aducerea micuțului în Italia.

Un videoclip realizat în seara de 23 aprilie de tatăl lui Alfie Evans, Thomas, și care ar fi trebuit să fie ziua de pe urmă a micuțului, așa cum anticipau medicii care l-au deconectat de la aparate, arată că micuțul condamnat „la moarte demnă” este atent, vioi, clipind, și uitându-se în jurul său, în camera în care se afla, potrivit site-ului LifeSiteNews.

În filmuleț, postat pe Facebook la ora 18:40, ora locală a Londrei, Thomas Evans spune că urmează să aibă loc, într-o oră, o discuție între ambasadorul italian în Marea Britanie, judecătorul Anthony Hayden, cel care a decis soarta micului Alfie și avocatul părinților, pentru a se decide soarta băiețelului.
 
După cum ActiveNews a anunțat AICI, recursul părinților a fost respins de către judecătorii Curții de Apel, așa că șansele legale pentru ca bătălia pentru viața micuțului Alfie să continue au fost reduse, din acel moment, la zero. În ciuda sentinței judecătorilor și a pronosticului medicilor, micul Alfie, susținut de o lume întreagă, a continuat să mai trăiască câteva zeci de ore, până sâmbătă dimineață.