Corectitudinea politică nu-și iese din mână nici când vine vorba de celebrii hamburgeri. După ce Camera Reprezentanților din SUA și-a schimbat codul vestimentar pentru a se conforma religiei musulmane,  acum, un mare lanț de restaurante fast-food a decis să schimbe numele produselor sale pentru a evita orice ofensă la adresa musulmanilor.


Business Insider informează că Burger King din Africa de Sud a decis să renunțe la denumirea „ham” a unor produse pentru a respecta religia musulmană.

Ceea ce era cunoscut pentru clienții gigantului cu denumirea de „Double Spicy Hamburger” va deveni de- acum „Double Spicy Burger”. „Triplu hamburger cu brânză” a fost redenumit „Triplu Burger cu brânză", iar „Hamburger King Jr” din meniul copiilor a rămas doar un „Kids Burger”, scrie sursa citată.
 
Business Insider amintește că un hamburger este făcut din carne tocată de vită, fără niciun pic de carne de porc. „Ham” este pur și simplu o parte a numelui orașului german Hamburg, unde se presupune că au fost făcute primele chiftele.

Decizia gigantului fast-food i-a făcut pe mulți să se întrebe, pe bună dreptate, ce altă comunitate religioasă beneficiază de o astfel de considerație.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews