ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corectitudinea politică nu-și iese din mână nici când vine vorba de celebrii hamburgeri. După ce Camera Reprezentanților din SUA și-a schimbat codul vestimentar pentru a se conforma religiei musulmane,  acum, un mare lanț de restaurante fast-food a decis să schimbe numele produselor sale pentru a evita orice ofensă la adresa musulmanilor.


Business Insider informează că Burger King din Africa de Sud a decis să renunțe la denumirea „ham” a unor produse pentru a respecta religia musulmană.

Ceea ce era cunoscut pentru clienții gigantului cu denumirea de „Double Spicy Hamburger” va deveni de- acum „Double Spicy Burger”. „Triplu hamburger cu brânză” a fost redenumit „Triplu Burger cu brânză", iar „Hamburger King Jr” din meniul copiilor a rămas doar un „Kids Burger”, scrie sursa citată.
 
Business Insider amintește că un hamburger este făcut din carne tocată de vită, fără niciun pic de carne de porc. „Ham” este pur și simplu o parte a numelui orașului german Hamburg, unde se presupune că au fost făcute primele chiftele.

Decizia gigantului fast-food i-a făcut pe mulți să se întrebe, pe bună dreptate, ce altă comunitate religioasă beneficiază de o astfel de considerație.