ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Statele Unite continuă dezvăluirile despre implicarea marilor companii tehnologice (Big Tech) în viața politică și despre modul în care acestea favorizează o anumită agendă politică.

„Project Veritas”, un proiect jurnalistic dedicat acestui subiect, l-a intervievat pe Gregg Coppola, Inginer Senior Software la Google, iar acesta a afirmat că „nu are nicio îndoială că Google este părtinitor politic”, informează Breitbart.

„Mă uit la căutări și la Google News și văd ce se întâmplă și văd cum directorii Google se duc în Congres și spun că nu sunt manipulate (produsele). Că nu e politic. Și sunt foarte sigur că nu este adevărat”, a spus el.

Coppola crede că omenirea se află într-un punct important al istoriei, în care oamenii au de ales între  a limita puterea marilor companii sau a continua pe acest drum care duce direct la distrugerea democrației.

„Ei bine, cred că suntem într-un punct realmente important al istoriei. Cred că, pentru o vreme, am avut companii neutre politic. Acum avem companii care, în primul rând, își asumă o parte în confruntarea politică și cred că de fiecare dată când marea putere corporatistă fuzionează cu partide politice e periculos”, a spus el.

Inginerul a declarat că „algoritmii nu se scriu singuri - noi îi programăm ca să facă ce vrem noi”, iar ca exemplu a dat Google News, un agregator de știri care selectează articolele „doar de la o mână de siteuri, toate împotriva președintelui Trump”.

Acesta a adăugat că Google a început să se implice încă din 2016, atunci când a preluat punctul de vedere al Partidulu Democrat, conform căruia „oricine îl place pe Donald Trump era un rasist, ba chiar un nazist”.

În urma dezvăluirilor sale, Coppola a fost sub investigație administrativă de către Google, a anunțat Project Veritas.
 
Project Veritas a descoperit recent un document intern al Google în care trei personalități conservatoare de peste Ocean sunt numite „naziști”.