În Statele Unite continuă dezvăluirile despre implicarea marilor companii tehnologice (Big Tech) în viața politică și despre modul în care acestea favorizează o anumită agendă politică.

„Project Veritas”, un proiect jurnalistic dedicat acestui subiect, l-a intervievat pe Gregg Coppola, Inginer Senior Software la Google, iar acesta a afirmat că „nu are nicio îndoială că Google este părtinitor politic”, informează Breitbart.

„Mă uit la căutări și la Google News și văd ce se întâmplă și văd cum directorii Google se duc în Congres și spun că nu sunt manipulate (produsele). Că nu e politic. Și sunt foarte sigur că nu este adevărat”, a spus el.

Coppola crede că omenirea se află într-un punct important al istoriei, în care oamenii au de ales între  a limita puterea marilor companii sau a continua pe acest drum care duce direct la distrugerea democrației.

„Ei bine, cred că suntem într-un punct realmente important al istoriei. Cred că, pentru o vreme, am avut companii neutre politic. Acum avem companii care, în primul rând, își asumă o parte în confruntarea politică și cred că de fiecare dată când marea putere corporatistă fuzionează cu partide politice e periculos”, a spus el.

Inginerul a declarat că „algoritmii nu se scriu singuri - noi îi programăm ca să facă ce vrem noi”, iar ca exemplu a dat Google News, un agregator de știri care selectează articolele „doar de la o mână de siteuri, toate împotriva președintelui Trump”.

Acesta a adăugat că Google a început să se implice încă din 2016, atunci când a preluat punctul de vedere al Partidulu Democrat, conform căruia „oricine îl place pe Donald Trump era un rasist, ba chiar un nazist”.

În urma dezvăluirilor sale, Coppola a fost sub investigație administrativă de către Google, a anunțat Project Veritas.
 
Project Veritas a descoperit recent un document intern al Google în care trei personalități conservatoare de peste Ocean sunt numite „naziști”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews