ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carlos Alvarez Pereira de la Clubul de la Roma a fost invitat la conferința sponsorizată de Vatican, Clubul de la Roma fiind unul dintre principalii promotori ai depopulării și programelor radicale de control al populației.
 
 

Al șaselea forum al „Comunităților Laudato Si” a avut loc la Verona, Italia, la începutul acestei luni. Aceasta este o serie de întâlniri dedicate propagării opiniilor Papei Francisc despre ceea ce a fost numită drept „urgența climatică”, scrie LifesiteNews

Acest ultim demers s-a numit „Dublarea angajamentului”, fiind o referire la noul îndemn al Papei Francisc, Laudate Deum, în care ne avertizează că sfârșitul este aproape, atât pentru „planeta noastră suferindă”, cât și pentru noi. 

Papa a reiterat această idee în mesajul său video de deschidere la întâlnirea de la Verona, avertizând că este „o perioadă foarte dificilă” și că „în 30 de ani lumea va fi nelocuibilă”.

De asemenea, episcopul Domenico Pompili, care a găzduit evenimentul, a deschis forumul subliniind că simpla trecere către politici care protejează planeta nu este suficientă. Ceea ce este necesar, a spus el, este o „conversie” ecologică, un efort de a crea o „utopie” planetară.

Șocant este că unul dintre liderii Clubului de la Roma, vicepreședintele acestuia, Carlos Alvarez Pereira, este invitat să ia cuvântul într-o conferință sponsorizată de Vatican.

Clubul de la Roma este o loja masonică fondată în 1968 pe moșia lui David Rockefeller din Bellagio, Italia. La fel ca Forumul Economic Mondial, dar precedându-l cu câteva decenii, este o colecție compusă din „elite” occidentale bogate, șefi de stat, birocrați ONU și lideri de afaceri.

Clubul de la Roma a fost încă de la înființare un promotor principal atât al mitului malthusian al suprapopulării, cât și al programelor radicale de control al populației. Pentru a-și atinge obiectivele, nu a ezitat să răspândească panica în rândul populațiilor, fabricând date. Adică mințind.

În 1972, Clubul a lansat un studiu numit „Limitele creșterii”. Studiul a prezis că lumea va ajunge la sfârșit până în aproximativ 2070 dacă s-ar permite creșterea în continuare a populației. Deși majoritatea oamenilor nu aveau de unde să știe acest lucru, această analiză a fost puțin mai mult decât o farsă științifică. Datele erau incomplete și uneori inexacte, metodologia era eronată, iar ipoteza despre „limitele creșterii” a fost complet greșită, după cum au arătat mai mulți oameni de știință.

Economistul Julian Simon a remarcat că „«Limitele creșterii» a fost descrisă drept prostie sau fraudă de către aproape fiecare economist care a citit-o atent sau a revizuit-o”. (Julian Simon, The Ultimate Resource, Princeton University Press, 1981, p. 286. See, inter alia, Cole, H.S.D., Christopher Freeman, Marie Jahoda, and K.L.R. Pavitt, eds., 1973. Models of Doom: A Critique of The Limits to Growth, New York: Universe, 1973).

În timpul prezentării sale la forumul „Laudato Si”, liderul masonic Alvarez Pereira a promovat previzibil „Marea Resetare”: „Nimic nu s-a schimbat în ultimii ani și trebuie să schimbăm rapid tiparele, abilitățile tuturor și nu numai ale unei elite care vede problemele, vede soluțiile și le impune oamenilor.”

Cel mai recent articol al său pentru Forumul Economic Mondial folosește aceeași tehnică de declanșare a panicii pentru a susține că modelul nostru actual de dezvoltare este nesustenabil. De asemenea, într-o carte apărută anul trecut, la care este coautor, intitulată „Limite și dincolo: 50 de ani după [impunerea] Limitelor asupra creșterii”, el susține că atingerea unei dezvoltări economice durabile necesită scăderea natalității.

Prin urmare, a cui a fost ideea de a invita la o conferință sponsorizată de Vatican un lider al unui grup masonic despre care se știe că a mințit cu privire la suprapopulare și care promovează politici radicale de control al populației care încalcă drepturile omului?