ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa nu ar trebui să se teamă să-și folosească puterea și ar trebui să devină un „imperiu”  precum China și SUA,  a declarat ministrul francez de finanțe după discursul președintelui Macron despre o "armată europeană" , o idee care a fost ulterior criticată de Donald Trump.

„Vorbesc despre un imperiu pașnic, care este un stat constituțional”, a declarat Bruno Le Maire, pentru ziarul Handelsblatt într-un interviu publicat duminică. 

Acest imperiu se va baza pe principiile puterii tehnologice, economice, financiare, monetare și culturale. „Europa nu trebuie să se mai teamă să-și folosească puterea și să devină un imperiu al păcii”, a explicat oficialul francez.

Le Maire a subliniat, de asemenea, că Europa trebuie să spună Washingtonului că este un „continent suveran” și că ar trebui să decidă singur cu ce vrea să se ocupe. „Vrem o modalitate de schimb de bunuri și servicii atunci când fluxurile financiare dintre Iran și Europa nu mai sunt posibile", a spus ministrul, vorbind despre sancțiunile SUA împotriva Iranului. Le Maire a recunoscut însă este clar pentru toată lumea că în prezent „e nevoie de curaj să stai în calea guvernului" lui Donald Trump.
 
Declarația sa vine după ce președintele francez afirma recent că dorește o "armată europeană reală" pentru a combate amenințările Rusiei și Chinei și pentru a fi mai puțin dependenți de SUA.

Ideea unei armate aparținând Uniunii Europene a fost în mod constant lansată de politicienii europeni.