Europa nu ar trebui să se teamă să-și folosească puterea și ar trebui să devină un „imperiu”  precum China și SUA,  a declarat ministrul francez de finanțe după discursul președintelui Macron despre o "armată europeană" , o idee care a fost ulterior criticată de Donald Trump.

„Vorbesc despre un imperiu pașnic, care este un stat constituțional”, a declarat Bruno Le Maire, pentru ziarul Handelsblatt într-un interviu publicat duminică. 

Acest imperiu se va baza pe principiile puterii tehnologice, economice, financiare, monetare și culturale. „Europa nu trebuie să se mai teamă să-și folosească puterea și să devină un imperiu al păcii”, a explicat oficialul francez.

Le Maire a subliniat, de asemenea, că Europa trebuie să spună Washingtonului că este un „continent suveran” și că ar trebui să decidă singur cu ce vrea să se ocupe. „Vrem o modalitate de schimb de bunuri și servicii atunci când fluxurile financiare dintre Iran și Europa nu mai sunt posibile", a spus ministrul, vorbind despre sancțiunile SUA împotriva Iranului. Le Maire a recunoscut însă este clar pentru toată lumea că în prezent „e nevoie de curaj să stai în calea guvernului" lui Donald Trump.
 
Declarația sa vine după ce președintele francez afirma recent că dorește o "armată europeană reală" pentru a combate amenințările Rusiei și Chinei și pentru a fi mai puțin dependenți de SUA.

Ideea unei armate aparținând Uniunii Europene a fost în mod constant lansată de politicienii europeni. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews