Un tribunal din Bulgaria a recunoscut oficial căsătoria dintre două femei care s-au căsătorit în Franța, acesta fiind primul caz în care o căsătorie homosexuală este recunoscută în Bulgaria, informează Associated Press, potrivit News.ro

Potrivit sursei citate, australianca Kristina Palma s-a căsătorit cu Mariama Dialo, cu cetățenie franceză, în Franța, în 2016 și a primit aprobarea inițial de a locui, lucra și călători în Bulgaria și în UE în baza faptului că este căsătorită cu un cetățean UE.

Ulterior, Bulgaria a anulat aceste decizii, argumentând că mariajul între persoane de același sex nu este legal în țară.

După o bătălie legală care s-a încheiat miercuri, tribunalul i-a confirmat drepturile lui Palma ca soție a unui cetățean UE.

Avocata lor, Denița Lyubenova, a spus că decizia poate fi un prim pas în legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Denița Lyubenova este o activistă LGBTQ și fondatoare a unei organizații al cărei scop este legalizeze căsătoriile între persoane de același sex în Bulgaria.

Cazul din Bulgaria, precum și modul de operare par identice cu cel cuplului americano-român Hamilton/Coman, care a cerut statului român să le recunoască mariajul realizat în Belgia. De remarcat este că în cazul țării vecine, nu s-a găsit nici măcar un bulgar care să joace rolul celui de-al doilea „soț”.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a României a stabilit că nu recunoaște decât dreptul la liberă circulație și la ședere pe teritoriul țării al celor doi. 
 
Reamintim că în problemele familiei, fiecare stat membru al UE este suveran, liber să-și aleagă legislația în acest domeniu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews