ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un cunoscut susținător al partidului britanic Britain First, anti islamizare și pro creștin, a afirmat, într-un interviu postat pe rețelele de socializare și vizualizat de mii de oameni, că Angela Merkel ar trebui împușcată pentru politica ușilor deschise față de refugiați.

Marian Lukasik, de origine poloneză, stabilit în Marea Britanie, activist cunoscut al partidului Britain First spune că Merkel trebuie pur și simplu ƒ„spulberată” pentru că a permis refugiaților sirieni și irakieni să intre în Europa, scrie The Guardian. Polonezul Lukasik, 61 de ani, care trăiește în Enfield, în nordul Londrei, a făcut aceste comentarii în timp ce participa la o adunare a partidului Britain First, la Brimingham, luna trecută. El a răspuns întrebărilor pe care i le-a adresat o bloggerită poloneză.  Întrebat cum vede politica ușilor deschise pentru refugiați, a cancelarului german,  Lukasik a răspuns: „Lăsați-l să vorbească pe camaradul Mauser”, aluzie aparentă la un pistol semiautomat german. Polonezu a imitat apoi sunetul focului tras de armă și a continuat:  „Făceți-o bucăți. Aceasta este singura soluție. Dacă această curvă rămâne la putere, lucrurile se vor înrăutăți. Vor fi mereu atacuri teroriste”.

După ce un alt participant la întrunire a încercat să îl tempereze, Lukasik a afirmat: „Aș putea fi închis pentru ce am spus. Nu voi fi nici primul, nici ultimul. Dacă voi merge la închisoare pentru că am spus adevărul, îmi convine”.

The Guardian notează că, potrivit legii, o persoană care amenință cu moartea pe cineva riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Britain First, formațiune politică înființată în 2011, a reușit deja să se bucure notorietate grație poziției sale radicale anti-imigrație și contra „islamizării Regatului Britanic".

Anul trecut, un marș pașnic, pro creștinism, organizat de cei de la Britain First pe străzile cartierului Bury Luton, a fost ținta agresiunior locuitorilor musulmani.