ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sentință extrem de controversată, cu un impact emoțional uriaș, în Marea Britanie. Un judecător al Înaltei Curți a decis că medicii au dreptul să întrerupă, împotriva voinței părinților, tratamentul pe care-l administrează copilului de 21 de luni, relatează BBC. 

Alfie Evans suferă de o boală necunoscută, căreia specialiștii nu i-au putut găsi cauza și tratamentul, iar magistrații au fost de acord că a-l menține pe micuț în viață ar fi „nedrept și inuman”.

Șefilor spitalului din Liverpool unde este internat micuțul au explicat că Alfie, care s-a născut în mai 2016, se afla într-o stare semi-vegetativă ce duce la o degenerare neurologică. Părinții săi au încercat să prelungească viața copilașului transferându-l la un spital din Roma, cu speranța că între timp se găsește un leac.

Știrea, difuzată în regim de breaking news de întreaga presă britanică, a stârnit o avalanșă de comentarii pe rețelele de socializare, cele mai multe negative atât la adresa medicilor, cât și a judecătorilor.

Anul trecut, povestea micuțului Charlie Gard,care suferea de depletie mitocondrială, o maladie genetică rară, condamnat de justiția britanică „la o moarte demnă”, a emoționat oameni din toate colțurile lumii, care s-au mobilizat pentru salvarea lui.

Printre cei care și-au exprimat durerea și indignarea față de decizia Curții Europene s-a aflat și  președintele american, Donald Trump, care a scris într-o postare pe twitter că vrea să ajute familia lui Charlie, ca să-l poată aduce în Statele Unite.