Fondul Monetar Internațional a lansat luni un raport privind creșterea economică mondială, iar pentru economiile emergente și în curs de dezvoltare din Europa prevede o încetinire bruscă, de la 3,8% creștere estimată în 2018 la 0,7% creștere economică estimată pentru anul 2019.  Potrivit raportului, Italia este considerată drept una dintre țările care frânează economia mondială. O acuzație care a stârnit reacția dură a ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, care a declarat că Italia nu este un factor de risc pentru economia globală, însă politicile Fondului Monetar Internațional sunt.

Noile prognoze pentru economiile emergente și în curs de dezvoltare din Europa reprezintă estimări revizuite în jos, de la 2% creștere economică în 2019 la 0,7%, iar pentru 2020 de la 2,8% la 2,4%.

Printre riscurile pentru creșterea economică, scrie FMI, există și o tot mai evidentă ieșire dezordonată a Angliei din Uniunea Europeană. 

Reacția ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, a venit imediat: „Italia amenință și reprezintă un risc pentru economia globală? Mai degrabă FMI reprezintă o amenințare pentru economia mondială, cu istoria sa recentă a rețetelor economice încoronată cu predicții greșite, câteva succese și multe dezastre”, relatează Corriere della Sera.

„Italia nu este un factor de risc pentru economia globală, însă politicile proprii ale FMI sunt”, a ripostat și ministrul italian al Finanțelor, Giovanni Tria.
 
Reacțiile celor doi miniștri italieni vin după ce un alt membru al guvernului de la Roma, vicepremierul Luigi Di Maio, a atacat Franța, cerând ca Uniunea Europeană să adopte „sancțiuni” împotriva țărilor care, începând cu Franța, "sărăcesc Africa” și care, în opinia sa, sunt la originea dramei migranților din Mediterana.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews